Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Özel öğrencileri tarıma yönlendirerek topluma kazandırmak, organik tarım konusunda bilgilendirerek meslek edinmelerine katkıda bulunmak, tarımsal faaliyetlerden yararlanarak, sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla İl Müdürlüğü olarak 2017 yılında hazırladığımız ve 49.390 TL lik bütçesi Bakanlığımızca tahsis edilen “Engelsiz Organik Tarım Proje”mizin, Milli Eğitim Bakanlığından Bölgesel ve Türkiye bazında ödül aldığını öğrendik.

İl Müdürlüğümüz, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzaladığımız protokol kapsamında 2017 yılında Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrencilerimizle ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Organik Tarım konu uzmanlarının teknik desteği ile başlattığımız projeye, ikinci yıl uygulamalarıyla devam ediyoruz.

Proje faaliyetleri olarak öncelikle 2017 yılında proje ekibi oluşturuldu. Proje ekibimiz Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine okullarında Temel Organik Tarım eğitimleri verdiler. Okul bahçesinde bulunan sera üretime hazır hale getirilerek, Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu ile sözleşme imzalandı. Akabinde üretim için gereken malzeme ve ekipmanlar alınarak üretime Sayın Valimiz Tuğba Yılmaz'ın da katılımlarıyla dikim töreni ile başlandı.

Dikim, üretim ve hasadın her safhasını özel öğrencilerimizle yürüttüğümüz projeden elde edilen ürünlerin il genelinde tanıtım faaliyetleri ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

Proje ile ilimizdeki Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan öğrencilerimize Organik Tarımın nasıl yapıldığını öğreterek toprak ve bitki ile buluşturmak, okullarını bitirdiklerinde evlerine hapsolmalarını önleyerek edindikleri bilgi ve becerilerini devam ettirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

Projemizin Milli Eğitim Bakanlığından Bölge ve Türkiye çapında ödüle layık görülmesi bizleri çok mutlu etmiştir. İl Müdürlüğü olarak Organik Tarımı toplumun her kesimine öğretmek amacıyla buna benzer projeleri önümüzdeki dönemlerde de hazırlamaya devam edeceğiz”dedi.

TARIMDANHABER