Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "İl Müdürlüğümüzün Kurum binası ve eklentilerinde; engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre ihtiyaç duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etme zorunluluğu gereği Engelliler için Erişilebilirlik Standartları Onarım İşi yapıldı.

Bu kapsamda; 'Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi, Kabartma Yazılı WC Levhası, Merdiven Kaymazlık Bandı, Trafik İşaret Levhası Boyanması, Kabartma Yazılı (Braille) Bilgilendirme İşaretleri, Paslanmaz Çelik Merdiven Korkuluğu, Paslanmaz Çelik Küpeşte işi' ihale usulü ile gerçekleştirildi.

Yapılan bu düzenlemeler, Anayasamızda ve bir kısım kanun maddelerinde belirtildiği üzere, engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılması zorunlu işler dayanak kabul edilerek hayata geçirildi. Bu yasal dayanaklar çerçevesinde kurumsal olarak engelli vatandaşlarımızın, kurumumuzdan hizmet almaları esnasında, onların hizmete en kolay ve en konforlu şekilde ulaşmalarını sağlamak öncelikli hedefimizdir."