Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 10. Kalkınma Programı Planı kapsamında 2014-2018 yılları arasında uygulanan, Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı çerçevesinde; suyun bilinçli kullanımı, çiftçi eğitim ve yayım faaliyetlerinin artırılması ve tarımsal sulamanın bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri konusunda çiftçilerin eğitimi için başlattığı seferberlikte Elazığ İli ve ilçelerinden ikinci Çiftçi Grubu Adana İli TAYEM Müdürlüğüne gitti.

Suyun Bilinçli Kullanımı konusunda düzenlenen ikinci eğitim için, Genç Çiftçi hibe desteği programından faydalanan ve tarımsal sulama kooperatif üyelerinden oluşan 4'ü bayan ve 29'u erkek olmak üzere toplam 33 çiftçi, İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Kani SÖNMEZ ile Adana İli Zirai Üretim İşletmesi, Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (TAYEM) üç gün kalacaklar. Çiftçilere, TAYEM' deki eğitimden sonra, Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 10 gün süreli “Basınçlı Sulama Sistemleri Eğitimi" verilecektir.

2017 yılında toplamda 110 çiftçimiz aynı eğitimi alacak olup, yine bu eğitime katılan çiftçilerimiz Bursa/Karacabey' de düzenlenecek olan Tarım Fuarı ve Şanlıurfa Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne (GAP-TAEM) teknik geziye katılacaklar.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü