Toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN,  TKDK İl Koordinatörü  Sertaç YILMAZ, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığından Dr. Halil İbrahim MUTLU, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Serdar KABUKÇUOĞLU, WYG Türkiye Proje Takım Lideri Halil AGAH ile Elazığ İli Ziraat Odası Başkanı, Üretici Birliklerinin Başkanları ve Temsilcileri,  İl Müdürlüğünden teknik elemanlar, önder çiftçilerve danışmanlar katıldı.  

Toplantıda Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, “Türkiye’de IPARD II Programının Danışmanlık Hizmetleri Tedbiri İçin Kapasite Oluşturma Teknik Destek Projesi" anlatıldı. 

İl Tarım Orman Müdürü Turan KARAHAN konuşmasında “Bu proje ile düşük gelirli potansiyel faydalanıcıların, çiftçilerin IPARD Programı'na müracaat edebilmelerine yönelik Ücretsiz Proje Hazırlama ve Danışmanlık Hizmetinin verilmesini amaçlıyoruz. Bu program ile %70’e varan hibe ile desteklenmektedir. Önümüzdeki süreçte bu destekler artarak devam edecektir. Bizler de Bakanlık olarak bu destekleri daha etkin ve verimli kullanılması için çalışıyoruz. 

Beş ilde pilot olarak uygulanan programın uygulandığı illerden birininde İlimizin olması bizi memnun etti. İlimizde bundan sonra yürütülecek projelerde özellikle oda ve birliklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu işin içerisine üreticiler adına dahil olması amaçlanıyor. Bugüne kadar verdiğimiz desteklerde projeler %95’in üzerinde sürdürüldüğünü” belirtti.