Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Resmi Gazetede yayımlanan 29 Mart 2014 tarih ve 28956 sayılı “Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği “ doğrultusunda il merkezinde bulunan 39 gübre dağıtıcısının denetimi gerçekleşti. Denetime İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ ile teknik personeller katıldı.

İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasında; “ İlimiz ve ilçelerimizde gübre dağıtma belgesi ve yetkisi olan bayilerimizi ziyaret ederek arkadaşlarımız tarafından rutin olarak yapılan kontrollerin nasıl yapıldığını ve özellikle esnaflarımızın bu konudaki düşüncelerini alarak birlikte ortak çalışma yapmak için buradayız. Yapmış olduğumuz denetimler Bakanlığımızın bize verdiği yetki çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Son zamanlarda nitrat içerikli gübrelerin patlayıcı madde olarak kullanılmasından dolayı, Başbakanlığımızın talimatı ile nitrat içerikli gübreleri yediemine aldık. Son değişiklik ile beraber %33'lük Amonyum Nitratın satışını tamamen yasakladık. Ancak nitrat içerikli olup patlayıcı özelliği fazla olmayan halk arasında CAN gübresi olarak bilinen % 23'lük nitrat gübresinin satışını e-reçete sistemi ile gerçekleştirip kontrol altına alacağız. İlimizde gübre satışlarını yediemine aldığımız günden beri satışlar ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bundan dolayı esnaflarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasının sonunda haftada en az iki sefer gübre satış yerlerini denetleyen ve yediemine aldıkları ürünleri tek tek kontrol ederek tutanak altına alan, teknik personeli titiz çalışmalarından dolayı tebrik etti.

TARIMDAN HABER