Toplantıya; Koordinatör Araştırma kuruluşu olan Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Tunceli, Malatya, Gümüşhane, Erzincan ve Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürleri, Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürleri ile bu şubelerde görevli teknik personel, Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerinden yöneticiler,teknik elemanlar ile Bölge Grup Toplantıları Koordinatörleri olmak üzere 5 ilden toplam 62 kişi katıldı.

Toplantı; Bakanlığımıza bağlı Araştırma Enstitüleri ile çiftçi eğitimi ve tarımsal yayımla ilgili görevleri yerine getirmekle sorumlu İl Müdürlükleri arasındaki işbirliğini etkin hale getirmek, çiftçi sorunlarına çözüm bulmak, bulunan çözümlerin, geliştirilen teknolojilerin ve tarımsal yeniliklerin çiftçilere aktarılmasını sağlamak amacıyla yapıldı.

II grup halinde yapılan toplantılarda, Araştırma Enstitüleri ve İl Müdürlüklerinin yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı. İl Müdürlükleri, Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı, Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı konularında karşılaşılan sorunlar, ilgili Araştırma Enstitülerine iletildi. Toplantı sonunda 2019 yılında yapılacak bölge gurup toplantısının Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yapılmasına karar verildi.

TARIMDANHABER