2016 yılı 'Gıda Kontrol Görevlisi Kursu'na 10'u Şırnak ilinden, 28'i Diyarbakır'dan olmak üzere toplamda 38 kursiyer katılıyor.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, “İlimizde, 754'ü Gıda üretim işletmesi, 4 bin 761'i gıda satış işletmesi, 2 bin 890'ı gıda toplu tüketim işletmesi ve 113'ü yem işletmesi olmak üzere toplam 8 bin 518 adet işletme var.

Gıda denetimlerinin 7 gün 24 saat süreyle çok titiz bir şekilde yapılıyor. Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının temel görevlerinden biridir zaten bu. Gıda güvenilirliğinin sağlanmasının temini için hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

Gıda denetçilerinin yaptıkları denetim izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma gibi uygulamalarla bu amaca büyük katkı veriyor. Bu görevi ifa ederken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Atalar, “Gıda Kontrolörlüğünün zor ve özen isteyen bir görevdir. Bunun üstesinden gelinebilmesi için kanun ve yönetmeliklere hâkim olmak gerekiyor. Asli görevleri olan işletme denetimleri esnasında öncelikli amacınız, tüketici sağlığının korunması ve işletmeler arasında haksız rekabetin önlenmesidir.

Denetim esnasında işletme sahibi ve çalışanlarına öncelikle mevzuatla ilgili güncel bilgileri aktarmalısınız. Ve gıda işletmelerinin kalite standartlarını yükseltmek için teknik destek sağlayarak işletmeyi daha iyi bir seviyeye taşımak gerektiğini söylemeliyiz" ifadelerini kullandı.