Projeye dahil olacak köylerde hayvancılık ve tarımsal üretim faaliyetlerinin uzman eller tarafından yürütülmesinin amaçlandığını belirten Atalar, “Proje, köydeki imkanların daha iyi kullanılmasını, üretim maliyetinin düşürülmesini ve üretimin profesyonel kişilerce yapılmasını sağlamak amacıyla uygulanacak" dedi.

10 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Diyarbakır'da 3 köyde uygulanacak projede, elde edilecek başarıya göre yeni hizmet Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. Köylerde kooperatiflerin oluşturulacağını, mevcut kooperatiflerin daha da geliştirileceğini anlatan Atalar, “Cumhuriyet köyü hayvancılık, Ilgın köyü organik tarım, Karaçimen köyü de tahıl üretimiyle ön plana çıkan köyler. Proje kapsamında buralara 10 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştireceğiz. Hayvancılığı geliştireceğiz. Köylülerin verimli tarım yapmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 30 TARIMSAL DESTEK VERİLECEK

Proje kapsamında, Diyarbakır'da pilot olarak belirlenen merkeze bağlı Cumhuriyet, Eğil ilçesinin Ilgın ve Sur ilçesinin Karaçimen köylerinde çalışma başlatıldı. Bakanlık, pilot olarak seçilen 3 köy için ekstra yüzde 30 tarımsal destek verecek. Projeyle, belirlenen köylere teknik destek, danışmanlık ve finansal kaynak sağlanacak ve mevcut üretim modeli sürdürülebilir hale getirilecek.

TARIMDAN HABER