Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, bitki koruma ürünlerinin zirai mücadele teknik talimatlarına uygun olarak tavsiye edilmesi, tüketici sağlığı ve çevrenin korunmasına yönelik olarak kalıntı ve izlenebilirliğinin sağlanması gerekliliğini vurgulandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bitki koruma ürünleri ile ilgili olarak; üretici kayıt defterlerinin kaydedilmesi, zararlı organizmalara karşı e-reçete düzenlenmesi, üretim/ithalat aşamasından üreticilerin kullanımına kadar olan tüm hareketlerinin izlenebilirliği, bayilerin kontrolü ve raporlama konuları işlendi.

“İlimizde 2016 yılında yaygın olarak görülen "Drosophilia suzukii (Kanadı Noktalı Sirke Sineği), Ceratitis capitata (Akdeniz Meyve Sineği), Erwinia amylovora (Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Ateş Yanıklığı Hastalığı), Euzophera bigella (Ayva İç Kurdu), Alternaria alternata (Narda Kahverengi Leke Hastalığı) hastalık ve zararlıları ile Entegre Mücadele, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi v.b. konularında bilgi verildi."

Kaynak: Denizli Tarım İl Müdürlüğü