Doğu Anadolu Projesi kapsamında, Elazığ'da damızlık boğa dağıtımı yapıldı. Törene, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Malatya Sultan Suyu TİGEM İşletme temsilcisi Esat Etem ve hayvan sahipleri katıldı.

Boğa dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, ''Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, Elazığ ilimizde DAP kapsamında, özellikle damızlık boğa ve damızlık koç destekleri sağlanmaktadır. 2015 yılında 20 adet damızlık boğa ve 258 adet damızlık koç desteği ile 429 bin 600 TL hibe desteğini üreticilerimize sağlamış bulunuyoruz. 2016 yılında ise 324 baş Damızlık Koç ve 170 baş damızlık boğa desteği yapılmış oldu. Bu kapsamda, 1 milyon 676 bin TL bir destek sağladık. Özellikle Malatya Sultansuyu TİGEM işletmesinden tedarik ettiğimiz, 17 adet damızlık boğanın hak sahiplerine dağıtımı için bir aradayız. DAP kapsamında, 2016 yılı içerisinde, 467 adet ahır ve ağıl tadilat ve yeni yapımlar için almış olduğumuz projelerin 100 tanesi Bakanlığımız tarafından onaylandı ve ilgili teknik personelimiz tarafından yer tespiti yapıldı. Bu hak sahiplerinin çoğu inşaatlarına başlamış, geri kalanlarında en kısa sürede başlayacaklardır" diye konuştu.

Sultansuyu tarım işletmesinde kaliteli hayvanların yetiştirildiği vurgulayan Turhan, “İlimiz üreticileri adına kendilerine teşekkür ediyoruz, aynı şekilde üreticilerimiz de bu aldıkları hayvanların bakımlarını en üst düzeyde sağlayarak, bu hayvanların ilimizdeki ırklarının çoğalmasına vesile olacaklardır. Hayırlı olsun'' dedi.

İl Müdür Yardımcısı İsmail Gürbüz, hayvan sahiplerine bilgi verdi. Bazı konularda uyarılarda bulundu. Yetiştiricilere hayvanları beslemeleri konusunda bilgiler verdi ve hayvanlarını sigortalamaları gerektiğini vurguladı.

Program hak sahiplerine damızlık boğa dağıtımı ile son buldu.