Dağıtılan boğaların sahiplerine, boğayı aldıktan sonra uymaları gereken kurallar ve boğa bakımı ile ilgili Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç tarafından birer konuşma yapıldı.

Bingöl Tarım İl Müdürü Mehmet Yıldırım tarafından yapılan konuşmada, hibe programı kapsamındaki tüm illerde dağıtımı yapılan boğa sayısı baz alındığında birinci ilin Bingöl olduğu vurgulandı. Yetiştiricilerin aldıkları boğayı kendi işletmelerinde kullanarak hem desteklemelerden yararlanacağını ve hem de hayvanlarında ırk ıslahı sağlayacaklarını anlatan Yıldırım, bunun yetiştiricilere ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Dağıtımı yapılan boğaların Bingöl Tarım İl Müdürlüğü tarafından kurulan seçim heyeti tarafından tüm Türkiye'deki işletmelerden taranarak titizlikle seçildiğini anlatan Yıldırım, katkılarından dolayı Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ve Bingöl Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde konu ile ilgili emek harcayan personellere teşekkür etti.

Yetiştiricilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konu ile ilgili sorulan sorulara Tarım İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı ve konu ile ilgili uzman personeller tarafından cevap verildi.