Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, tüm ilçe müdürleri ve şube müdürleri 2016 yılı çalışmaları hakkında birer sunum yaptı. Ayrıca İlçe Müdürlüklerinin sorunları ve çalışmaları esnasında karşılaştıkları sorunları belirtti.

Toplantıda konuşan Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Elfaz Ermiş, “Milli tarım projesi ile çerçevesi çizilen yeni üretim modelini ilimizde en iyi şekilde uygulamaya koyacağız. Bu konuda her zaman olduğu gibi ilçelerimizle koordineli ve birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Bu yıl Özel İdare ve Bakanlık kanallarını daha etkin kullanarak mevcut bitkisel üretim ve hayvancılık projelerinde uygulanabilirliği yüksek, yürütülebilir projelerle yenilikler sunmamız gerekiyor. Demonstrasyon ve deneme çalışmalarını arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ermiş, şunları kaydetti:

“Geçen yıl bildiğiniz gibi Şeyhköy'de yürüttüğümüz proje ile arkadaşımız 3. lük ödülü almıştı. Sunumlarda anlatılan projelerin birçoğu ülke genelinde örnek olabilecek projeler fakat yeterli yayım çalışmalarını yapamıyoruz. Bayat'ta yapılan Ahlat unu ve Alıç'la ilgili projeler, Laçin' de yapılan 'Kızılca Armudu Yetiştiriciliği', Uğurludağ'da bu yıl ürün almaya başlayacağımız 'Lavanta Yetiştiriciliği Projesi', Dodurga'da yapılan 'Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projeleri' bunlardan bazıları. Yapmış olduğumuz çalışmaların tanıtımını yapmaya özen göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlçe Müdürlerinin tarım ve hayvancılıkla ilgili taleplerini dile getirmelerinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Çorum Tarım İl Müdürlüğü