Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarımsal üretime kılavuzluk, gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme, tarımda iş güvenliği ve tarım sigortaları konularında rehberlik etmesi ve tavukçuluk ile kümes ekipmanları konusunda güncel bilgiler içeren 4 ayda bir yayınlanan 'Bolu Tarım' isimli dergi ile üreticilerin yanında yer alıyor. Bu dergi çalışmasına ek olarak çocuklara hitap eden 'Tarım Çocuk' dergisi Bolu Tarım İl Müdürlüğü tarafından çıkartılmak için hazırlıklar başlandı.

'Tarım Çocuk' dergisinin çocuklara tarım sevgisi aşılayacağını belirten Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş şunları kaydetti; "Bolu Tarım isimli başarılı çalışmayı zenginleştireceğine inandığımız Tarım Çocuk ile geleceğimizin teminatı olan, varislerimiz, hayata değer katan varlıklarımız olan çocuklarımıza da hitap eden bir çalışmayı hedefledik. Bu çalışmayı yaparken de sadece bizlerin istekleri ile oluşacak bir yayın yerine çocuklarımızı da hazırlık aşamasına dahil ederek onların penceresinden baktığımız ve yine onların kaleme aldıkları ile süslediğimiz bir çalışma ortaya koymayı hedefledik. Tüm bu güzel duyguların birleşmesi sonucunda "Tarım ÇOCUK" dergimiz filizlendi. Takdir edersiniz ki ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımıza toprağı, suyu, hayvanları, gıdanın üretim aşamalarını, üretmenin verdiği başarı hissini empoze edebilirsek ne mutlu bizlere. Dolayısıyla tohumu biz verdik çocuklarımızın emeği ile büyüyecek yeşerecek inşallah. Eminim ki miniklerimiz de Tarım Çocuk'u büyük bir beğeni ve keyifle takip edecektir. Çok yakın zamanda Tarım Çocuk dergimizin hayırlı olmasını dilerim."

Tarım Çocuk dergisinin ilk sayısı için Çimento Çaydurt İlkokulu 4-A sınıfını pilot sınıf olarak seçilip ve hazırlıklara başlandı. Çocuklar ile kaynaşmanın yanı sıra gıda üretim hatlarını ve üretim çiftliklerini gösterebilmek için BOLÇİ çikolata fabrikasına ve BOLANA keçi çiftliği ile 'Tarım ve İnsan' temalı fotoğraf sergisi gezildi.