Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, "Dönüklü Mahallesi bölgemiz, tarım alanlarının dar olduğu kısıtlı alandan daha fazla verim almamız ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmemiz gereken bir bölge. Bölgede daha önce yetiştiriciliğine başlattığımız çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğinden oldukça memnun olan çiftçilerimiz frambuaz yetiştiriciliğini de sevdiler ve frambuaz üretimden de memnunlar çiftçilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum" dedi.

6 dekar alana telli terbiye, damlama ve sisleme sistemi ile birlikte, 2016 yılında kurulan frambuaz demonstrasyonundan dekara ortalama 1 ton verim bekleniyor.

NEMLİ İKLİMİ SEVİYOR

Nemli ve serin iklimi seven frambuaz , meyvesi piyasada reçel, marmelat, pasta ve dondurma gibi sektörlerde bolca kullanılıyor.

Frambuaz aynı zamanda şoklanarak bir yıl boyunca saklanabilmekte, bu da üreticiye pazar açısından avantaj sağlayor.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Dönüklü Mahallesi çiftçilerinden Yusuf Yurdasev, şunları kaydetti:İl Tarım Müdürlüğümüzün destekleri ve önerileri ile çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğine başladık, çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğinden çok memnunuz 2016 yılında yine tarım il müdürlüğü destekleri ve önerileri ile frambuaz yetiştiriciliğine başladık üretimi gayet güzel daha önceleri Adana' ya başkalarının tarlalarına çalışmaya giderdik şimdi ise kendi aile çiftçiliğimizi yaparak aile bütçemize çok büyük katkı sağlıyoruz, Allah Razı olsun emeği geçenlerden"

TARIMDAN HABER