Yonca dağıtım törenine Göksun Kaymakamı Cengiz AYHAN, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa BOZKURT, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Mesut ARI, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ, İlçe Halk Eğitim Müdürü Bilal AKOĞLU, İlçe Mal Müdürü Mesut ÇELEBİOĞLU, Kahramanmaraş Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, İlçe Ziraat Odası Başkanı Selim CÜCE ve Süt Üreticiler Birliği Başkanı Selim YAĞMUR katıldı.

Göksun Kaymakamı Cengiz AYHAN bir ülkenin gelişmesinin tarımının gelişmesiyle bağlantılı olduğunu, tarım ve hayvancılıkta daha ileri seviyelere gelebilmek için yem bitkisinin öneminden bahsederek yonca tohumu dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yonca dağıtım töreninde konuşan İl Müdür yardımcısı Mustafa BOZKURT İl genelinde meralarda oluşan otlatma baskısının azaltılması ve meraların ıslahına katkıda bulunulması amacıyla yem bitkilerinin üretimini artırmayı amaçladıklarını belirterek hayvan beslemede kaba yem açığının kapatılması ve kaliteli hayvan besini üretimin artırılması ile kaliteli hayvansal ürünlerin elde edilmesinde yoncanın önemini belirten bir konuşma yaptı.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ ise yaptığı konuşmada Göksun genel olarak halkın %70 inin gerek bitkisel, gerekse hayvancılık yaparak geçimini sağladığı ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalı olan bir ilçedir. İlçemizde hayvancılık bitkisel üretimden farklı olarak İlçe ekonomisine yıl boyunca bir hareketlilik ve canlılık kazandıran bir sektör olduğunu belirtmiştir. ' Hayancılıkta üretim maliyeti içerisinde karlılığı etkileyen en önemli etkenlerden biri yem masrafları olup buda toplam giderlerin %50-60 civarındadır. Bu nedenle İlçemizde yapılan hayvancılığın karlılık düzeyinin artırılması için ilçemizde yem bitkisi üretiminin daha da artırılması gerekmektedir' dedi.

Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Mesut ARI Göksun İlçesinde bulunan meralarla ilgili çalışma yürüttüklerini, bazı meralar için ıslah projeleri hazırlattıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde daha önce talepleri bulunan mahallelere sıvat dağıtımı yapacaklarını belirtti.

Törende konuşma yapan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu'da hayvancılığın önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Törenin devamında 2015-2016 yıllarında, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü - İŞKUR-Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile İlçede istihdamın artırılması ve çiftçilerin bilinçlenmesi amacıyla açılan kurslarda ve İl Müdürlüğünce İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması projesi kapsamında belge sahiplerine belgelerinin verilmesi ile tören son buldu.