Konuya ilişkin Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, yapılan açıklamada, “Gölbaşı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen bu proje ile yaklaşık 1000 dekar tarım arazisi sulanacak olup projemiz bölgede diğer çiftçilerimize örnek olacaktır. Kurulan sistemler, kurulum maliyetleri dışında herhangi bir bakım ve işletim masrafı olmadan, tamamen doğal ve bedava enerji sağlayacaktır" denildi.

SULAMA MALİYETİ DÜŞECEK

Açıklamanın devamında ise, şu ifadeler yer aldı: “Mart-Ekim ayları arası sulamanın yoğun olduğu dönemde güneşli gün sayısı bakımından avantajlı olan ilçemizde uygulanan bu proje ile güneş panellerinden bedava elektrik üretilecek ve bu sayede sulama maliyeti düşecektir."

HİÇBİR MASRAF ETMİYORUM

Projeden faydalanan çiftçilerden Mikail Köseler, "Şimdiye kadar jeneratörle suladığım arazimi şimdi hiç yakıt parası vermeden suluyorum, elektrik için hiçbir masraf etmiyorum. İlçemizde kuru tarımdan sulu tarıma geçişi özendirmek adına projeyi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TARIMDAN HABER