4 Gün süren Agroexpo 2017 Tarım ve Hayvancılık Fuarına renkli ve eğitici standıyla katılan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, eğitime yönelik olarak hazırlanan standıyla katıldığı fuarda eğitici ve bilgilendirici birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Zeytincilik Araştırma Enstitü ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitü nün de bulunduğu stantta görevli teknik personel, 4 gün boyunca ziyaretçilerden gelen soruları yanıtlayarak etkili bir yayım hizmeti de gerçekleştirdi.

En Çok Merak Edilen Konu: Tarımsal Desteklemeler

Hem eğlenceli hem de eğitici olmayı hedefleyen stantta; Zeytinyağı Tadımı, Apiterapi Gösterileri, Su Ürünleri Eğitimi, Organik Tarım Eğitimi, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Eğitimi gibi etkinliklerin yanı sıra bu konular hakkında yarışmalar düzenlenerek ziyaretçilere ödüller verildi. Ziyaretçiler bu faaliyetlerle hoşça vakit geçirirken, bir yandan da tarım ve gıda ile ilgili pek çok konuda bilgilendirildi.

Yoğun ilgiyle takip edilen stantta, görevlilere en çok yönlendirilen sorular Tarımsal Desteklemeler ve Agroturizm hakkında oldu.

İl ve İlçe Müdürlüklerinin her zaman üreticinin ve tüketicinin yanında olduğu mesajını ileterek güven veren İl Müdürlüğü, İlkokul öğrencilerinden genç çiftçilere, girişimcilerden ziraat mühendislerine kadar geniş bir kitleye hitap ederek hedefine ulaştı.

Türkiye'nin en büyük, Avrupanın ise 4üncü büyük fuarı olma özelliğini koruyan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 57 ülkeden toplam 250 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Katılımcılar ise tarım ve hayvancılık alanındaki en son gelişmeleri ve yenilikleri ziyaretçilere sunma fırsatı yakaladı.

Yüzde yüz Türk sermayeli markaların ve ithal traktörlerin yer aldığı alanda çiftçiler hem bütçelerine hem de aradıkları özelliklere uygun makinalara ulaşma imkânı buldu. Dört gün boyunca gerçekleştirilen ırk tanıtımları, koyun keçi güzellik yarışması gibi etkinliklerde dereceye giren hayvanlara hediye edilen Altın Çan'lar ise fuarda yoğun ilgi gördü.

Buzağılar ve Çocuklar Yarışması, Kooperatifçilik Zirvesi, 2017 Traktör Lansmanı, Boğa Irk Tanıtımları, Genç Çiftçiler Zirvesi, Koyun Keçi Güzellik Yarışması, Yoğurt Yeme Yarışması ve Süt Sağım Yarışması gibi etkinliklerle renklenen Agroexpo, 12. buluşmasında da "Türkiye'nin En Büyük Tarım Fuarı" olma özelliğini korudu.

İzmir'li Genç Çiftçiler Fuara Damga Vurdu

Bu yıl "Genç Çiftçiler" temasıyla gerçekleşen fuara, Türkiye'nin dört bir köşesinden genç çiftçi katıldı ve yoğun katılım gösterdikleri etkinlik ve toplantılar fuara damga vurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği gösteren Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması'na İzmir'in 22 ilçesinden 44 yarışmacı katıldı. İlçelerin ikişerli gruplar halinde katıldığı yarışmada yarışmacılara, bitkisel üretim, hayvansal üretim, gıda güvenliği, tarımsal örgütler, tarım sigortaları, tarımsal danışmanlık gibi başlıklarda toplam 20 soru yöneltildi. Heyecanlı ve çekişmeli geçen ve son ana kadar ilgiyle takip edilen yarışmayı, 20 sorunun 17'sine doğru cevap veren Buca ilçesi yarışmacıları Tuğba İdem ve Yaprak Ömeroğlu kazandı.

Birincilerin tam altın, ikincilerin yarım altın ve üçüncülerin de çeyrek altın kazandığı Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması'na katılan tüm yarışmacılara hediye paketleri takdim edildi.

Kaynak: İzmir Tarım İl Müdürlüğü