İl Müdürü Özen, üreticilerle de sohbet ederek üretimde ve pazarlamada yaşanan sorunları dinledi. Çeşme İlçesinde geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen ve önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek olan projelerden bahseden Özen, ilçenin sadece turistik değeriyle değil, tarımsal üretim potansiyeliyle de gündeme geleceğini söyledi.

Hasat sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özen, Çeşme Kavunu'nun, bölgeye çok iyi adapte olmuş bir çeşit olduğundan bahsederek; "Kurak ve ılıman koşullarda sulama olmadan yetişebilen bu kavun kendine has aromasıyla yüzyıllardır bu topraklarda yetiştiriliyor. 6 ay kadar askıda dayanmasından dolayı "Askı Kavunu" olarak da bilinen bu çeşit Çeşme'de her yıl 2300 dekar alanda yaklaşık 3 bin 500 ton üretiliyor. Biz coğrafi işaret almış ve bu toprakları yurt edinmiş olan bu ürünün ekiliş alanlarını önümüzdeki yıllarda artırmayı planlıyoruz. Üreticilerimiz bu değerli ürünü burada yetiştirdikleri sürece biz de İl Müdürlüğümüz ve Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Üreticilerle birlikte kavun hasat eden İl Müdürü Özen'e, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mine Altın ve Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer de eşlik etti.