Çankırı'da meyve sebze üretimini tüm yıla yaymak ve geliştirmek amacıyla Gıda Tarım ve Havancılık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından seracılığı yüzde 50 destek verilecek.

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan ile birlikte yapılan çalışmaları teknik elemanlarla yerinde inceledi. Üreticilerle yetiştirme ve pazarlama konularında bilgi alışverişinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Osman Çakır, şunları kaydetti;

"Bu proje ile İlimizde sera sebzeciliğine uygun olan alanlarda sera tesisi ve sebze üretimine teşvik edilerek, öncü olunmasının amaçlandığını Uygulanan proje ile çiftçilerimizin birim alandan maksimum ürün ve geliri elde etmeleri sağlanacağını, Ayrıca proje ile çiftçilerimize istihdam ve sürekli gelir kaynağına sahip olmaktadır. Özetle, kırsal nüfusu, Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan Çankırı ilinde desteklenmesi gereken tarımsal üretim modellerinin başında seracılık gelmektedir.

Valiliğimiz İl Özel İdaresi ve İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğümüz olarak en fazla desteği bu konudaki yatırım projelerine veriyoruz.İlimizde geçmiş yıllarda seracılık faaliyetleri 100 metrekarelik yüksek tünellerde yürütülüyordu. 2013 yılında ise çiftçilerimizin yeni ve modern 504 metrekarelik seralarda üretim yapmasını sağladık. 2013 yılında 4 çiftçi ile başladığımız sera teşvikleri, 2014 yılında 10, 2015 yılında 12 ve 2016 yılında ise 22 çiftçi olmak üzere toplam 48 adet yeni seracılık işletmesinin kurulmasına öncülük etmiş oluyoruz. Seraların toplam maliyeti 451 bin TL olup bunun 225 bin 500 TL'lik kısmı İl Özel İdaresi, 225 bin 500 TL'lik kısmı ise çiftçi katkısıdır.İl Özel İdaremizce yeterli ve gerekli ödenek sağlandığı taktirde önümüzdeki yıllarda projeye devam edilmesinin yararlı olacağını ve çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda 504 metrekarelik seraların yapımına devam edilecektir" dedi.