Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen TARSİM bilgilendirme toplantısında, üreticilere tarımsal sigortalar hakkında bilgi verildi.

Çanakkale'nin Ezine, Lapseki, Biga, Bayramiç, Merkez ve Gelibolu ilçelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, "Buğday Ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası", "Kiraz ürününde yağmur riski sigortası" ve 2017 yılında tarım sigortalarındaki yenilikler konusunda bilgi verildi.

TARSİM Manisa Bölge Müdür Yardımcısı Erkan Gür, buğday ürününde 'İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası', 'Kiraz Ürününde Yağmur Riski Sigortası' ve 2017 yılında tarım sigortalarındaki diğer yenilikler konularında üreticilere bir sunum yaptı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, “Tarımsal üretim, üstü açık bir fabrika gibidir. Üretimim başlangıcından son hasada kadar her aşaması sürekli risk altında olan bir sektördür. Üretimi; üreticilerimizin müdahale edemediği birçok doğal olaylar etkilemektedir. Tarım Sigortası kapsamındaki her türlü doğal afetlere karşı üreticimizin ürünlerini Sigorta yaptırmaları gerekir. Tarım sigortaları kapsamında ödenen pirimin; yüzde 50'si Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. 2017 yılında; buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası, kiraz ürününde yağmur riski, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için isteğe bağlı hırsızlık riski, açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları için ölüm riski, denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerinin kafes ve ağları için sel ve su baskını riskleri teminat kapsamına alınmıştır. Amacımız tarım sigortası kapsamındaki her türlü doğal afete karşı üreticimizin ürünlerini sigortalatılarak uğrayacağı kaybı en aza indirmektir" diye konuştu.

Üreticilerin sorularının cevaplanmasından sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü