Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemer Erken' in eşlik ettiği ziyaretlerde Karacabey Süt Üreticileri Birliği, Karacabey Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden Bursa Tarım İl Müdürü Çelik, Karacabey ilçesinin tarımsal potansiyeline vurgu yaparak, üretici örgütlerinin her zaman yanında olduklarını belirterek sorunları hakkında bilgi aldı.

Bursa Tarım İl Müdürü Çelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Bereketli ovasıyla, nüfusun % 80 i tarım ve tarıma dayalı sanayi de istihdam edilmektedir. Sanayinin sektörel dağılımında salça, konserve, süt ürünleri, meyve suyu, yağ ve un fabrikaları, % 79 luk oran ile Sütaş ,Nestle, Trakyabirlik Yağ Fabrikası, Tat, Tamek, Akfa, Merko gibi markalarla Gıda sanayi hakim durumdadır. Hayvancılığa baktığımızda 39.120 adet Büyükbaş ve 75.500 adet küçükbaş hayvan varlığı ile büyükbaş hayvancılık yoğun olmak üzere, açık ve kapalı ahırlarda entansif yetiştiricilik yapılmaktadır. İlçede ve çevrede mevcut süt işleme tesisleri Karacabey'de çeşitli büyüklüklerde süt sığırı tesislerinin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Son yıllarda Karacabey'de verimli süt üretiminin yanı sıra damızlık süt sığırları üretiminin de gerçekleştiği modern tesisler kurulmaktadır."

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, programının ikinci bölümünde Bursa Karacabey ilçesi Fevzipaşa Mahallesinde bulunan Hayvancılık İşletmelerinde de incelemelerde bulundu.

Ziyaretin ilk durağı, Feyz Hayvancılık Tarım Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren iki bin başlık, serbest yarı açık sistem Feyz Süt işletmesi oldu. İşletme sahibi Sencer Solakoğlu verdiği bilgilerde "Çiftliğimiz 2009 yılında Solakoğlu Ailesi tarafından kuruldu. 2012 yılında tarımsal üretim faaliyetlerimizin de başlaması ile bugün toplam 2000 baş hayvan mevcudu ile süt üretimine devam etmektedir" dedi.

Bursa Tarım İl Müdürü Çelik, daha sonra yine aynı bölgede bulunan Sevkar Hayvancılık Tarım ve Gıda Ltd.Şti ne ait bin 500 baş kapasiteli, yataklı serbest yarı açık sistem hayvancılık işletmesinde incelemelerde bulundu. İşletme sahibi İskender Arpacık ve yetkililerle birlikte işletmeyi gezerek bilgi aldı.