Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, 'Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi' hakkında bilgi verdi. Karabulut, “Proje kapsamında, 5 köyde kiraz, 4 köyde elma, 2 köyde kayısı, 1 köyde ise armut olmak üzere toplam 12 köyde 12 adet örnek bahçe kuruldu. Demostratif amaçlı kurulan bahçelerde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nce yöre şartlarına uygun olarak belirlenen çeşitler seçilmiştir ve kurulan örnek bahçelerin etrafı çit ile çevrilmiştir" dedi.

Müdür Karabulut, “Aynı şekilde Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, 3 adet örnek sera yapılmıştır. Sulama sitemleri proje kapsamında yapılan seralarda yöreye uygun çeşitlerden sebze fideler getirilerek dikimleri yaptırılmıştır. Köylerde gelir getirici yeni faaliyetlerin çiftçilere tanıtılması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların tüm finansmanı proje tarafından karşılanmıştır" diye konuştu.

2014 yılından beri Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin uygulamakta olduğunu hatırlatan Müdür Karabulut, “Proje kapsamında, Bayburt'ta 2 havzada toplam 17 köyde ağaçlandırma, iyileştirme, çiftçi kursları, arı kovanı dağıtımı, yem bitkisi tohum dağıtımı, ahır tadilatı, sulama, sera-bahçe tesisi, mera ıslahı gibi faaliyetler yürütülmektedir. Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi, Çoruh nehri havzasında doğal kaynakların korunmasını, rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetimini, köylülerin Yaşamının gelişiminin iyileştirilmesini, kurumsal kapasitelerin geliştirilmesini amaçlamaktadır. 2019 yılına kadar devam edecek olan proje kapsamında Bayburt'ta her yıl yaklaşık 3 milyon TL'lik yatırım yapılmaktadır" şeklinde konuştu.