Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından 19 bayan kursiyere, 24 gün süre ile toplamda 192 saat olmak üzere; Üretim Teknikleri, Toprak Hazırlığı, Gübreleme, Kültürel Bakım, Bitki Zararlıları, Mücadele Yöntemleri, Çilek Yetiştiriciliği konularında teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Çilek Yetiştiriciliği kursuna katılarak kursiyerlerle konuşan İl Müdürü Turan KARAHAN; "Kırsal alanda hem gençlere hem de bayanlara yönelik, yeni yetiştirme teknikleri, alternatif ürünlerin belirlenmesi, kırsaldaki ikameti kolaylaştırmak ve aile ekonomisine katkıda bulunmak için Mollakendi'nde İl Müdürlüğü olarak çilek yetiştiriciliği kursu açtık. Bu vesile ile özellikle işlerini, evlerini bırakarak kursa katılan değerli bayan kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum.

24 gün sürecek olan kursun daha verimli geçmesini sağlayan İŞKUR İl Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum çünkü bu kursa devam eden kursiyerlerimize cüzi de olsa bir ödeme yapıyorlar. Dolayısı ile kurslara katılım daha yüksek olup verimlilik de artıyor. Burada önemli olan kursiyerlere ödenen ücretler değil eğitim sonunda bayan kursiyerlerimizin bir kısmının çilek yetiştiriciliğine yönelik faaliyet alanı oluşturabilmeleridir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bütün çalışanlarımızla birlikte bu konuda sizlere rehberlik etmeye devam edeceğiz" dedi. İl Müdürü KARAHAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne, Mollakendi Belediye Başkanlığına ve Muhtarlığa kursa katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü