Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda, TARSİM hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, tarım ürünlerinin sigortalanmalarının önemine dikkat çekerek, “İlimizde sel ve aşırı kardan dolayı tarım ürünlerimizde zararlar meydana gelmektedir. Çiftçilerimizin bu afetlerden dolayı meydana gelen zararları, ürünlerini sigortalamadıkları için karşılanamamaktadır. Bu nedenle çiftçilerimizin ürünlerini sigortalama bedelinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığı TARSİM'e sigortalamaları oluşabilecek zararların ve mağduriyetlerin karşılanması açısından önem arz etmektedir. Bu amaçla ürün sigortalamaları ve 'TARSİM 2017 Yılı Uygulamaları' hakkında çiftçilerimize bilgi verilmek üzere TARSİM Ankara Bölge müdürlüğü ile bir toplantı tertip ettik. Ben bilgilendirme yapmak üzere toplantıya katılan TARSİM Anakara Bölge Müdürü Yardımcısı Hanifi Can'a, çiftçilerimize ve teknik personelimize teşekkür ediyor, toplantının verimli ve faydalı geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra TARSİM Ankara Bölge Müdürü Yardımcısı Hanifi Can, TARSİM'in tanımı, işleyişi, çalışma alanları ve TARSİM 2017 Yılı Uygulamaları bilgilerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı karşılıklı soru-cevaplarla ile sona erdi.

Kaynak: Bartın Tarım İl Müdürlüğü