Atalar, açıklamasında şunları kaydetti: "Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz Kontrol ekiplerince Su Ürünleri kirlilik denetimleri kapsamında Dicle Nehri üzerinde 02.10.2016 tarihinde On gözlü Köprü civarında balık ölümleri tespit edilmiştir.

Yaşanan balık ölümlerini araştırmak için olay yerinde balıklardan ve sudan numuneler alınarak 02.10 2016 tarihinde Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü ve Elazığ Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğüne gönderilmiştir. Gönderilen numunelerin yapılan analizlerinde balık numunelerinde herhangi olumsuz bir sonuca rastlanmamıştır.

Gönderilen su numunelerinde ise amonyum ve magnezyum seviyelerinin yükseldiği tespit edilmiştir. Konu hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak araştırmalar devam etmektedir.

Ayrıca 17.10 2016 tarihinde On gözlü Köprü civarında balık ölümlerini araştırmak için bölgeden tekrar balık ve su numuneleri alınarak 18.10.2016 tarihinde Elazığ Su ÜrünleriAraştırma Enstitü Müdürlüğü ve Elazığ Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğüne gönderilmiştir. İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Kontrol ekiplerince Su Ürünleri kirlilik denetimleri belirli periyotlar da yapılmaktadır. Kontroller devamlı olarak yapılmaya devam etmektedir."