Çalıştaya, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, GTHB Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik, GTHB Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Gülyaz, GTHB Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, daire başkanları, ilçe kaymakamları, bazı kurum amirleri, birlik başkanları ve yetiştiriciler katıldı.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, Artvin'de 55 bin büyükbaş, 114 binde küçükbaş hayvan varlığının olduğunu söyledi. Okur, hayvancılığın Artvin'de küçük aile işletmeciliği şeklinde geleneksel usullerle yapıldığını ve ticari işletmenin olmadığını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik "Bugün Resmi Gazetede yayınlanan tebliğde sıfır faizli kredilerin küçükbaş hayvanlar için hayvan yaşını, besicilikte işletme kredisini 3 ay, yatırım kredilerini de 6 aya düşürdük. Bakanımız yeni bir perspektifle hayvancılığı ele aldı. Yerli imkanlarla, yerli üretimlerle milli tarım projesini Türkiye'ye kazandırdık" dedi.

Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, “İlimizin hali hazırdaki durumu nedir? Sorunlarımız nedir? Bunların tespit edilmesi lazım. Bu çalıştayın sonuçlarını hem bakanımızla hem de müsteşarımızla istişare edeceğim. Yerelde çözülecek işler var. Ankara'da çözülecek işler var. Ankara'da çözülecek işler için üzerimize düşen görevi yerine getireceğim" dedi.