Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN'ın makamında gerçekleşen toplantıda DSİ 9. Bölge Müdürü İlker ARSLAN ve beraberindeki teknik ekip ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü teknik personeli de hazır bulundular.

Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan; “ Elazığ İlinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak iki noktada toplulaştırma çalışması yürütüyoruz. Bunlar Uluova toplulaştırması ile Karakoçan-Kovancılar Arazi toplulaştırmalarıdır.

Bu çalışma Bakanlığımız tarafından yürütülürken diğer taraftan toplulaştırmanın en önemli ayağı olan sulama çalışmaları da DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. İki bakanlığın yapmış olduğu çalışmanın en iyi şekilde sonuçlandırılması, devlet kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması için işbirliği içinde hareket ediyoruz.

İki kurum, ovamızın toplulaştırma çalışmalarının sağlıklı sonuçlandırılması için birlikte çalışıyor. Alınan bu kararları arkadaşlarımız büyük bir titizlik ile uyguluyor. Bugün özellikle kanatlı barajının sulama sistemleri ile bizim orada yürüttüğümüz Karakoçan-Kovancılar Toplulaştırma çalışmasının daha verimli yürümesi için toplandık.

Toplantı sonunda alınan kararlar ile ilgili firma ve Bakanlığımız personellerinin ortak çalışmaları sahada daha net uygulanacaktır" dedi. İl Müdürü Turan KARAHAN toplantı sonunda İki kurumun çalışanlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantı DSİ Bölge Müdürü İlker ARSLAN'ın konuşması ile devam etti.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü