Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi Organik Kovan Desteği, kapsamında 2015 yılı için tahsis edilen 9 bin 200 TL ile 60 kilo organik petek alımı gerçekleştirilerek düzenlenen program ile Alaplı Gümeli Beldesinde üreticilere dağıtımı yapıldı.

20 ÇİFTÇİ YARARLANDI

Programda bir konuşma yapan İl Müdürü Necmi Çelik, organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında 2014 yılında projeye başladıklarını söyledi. Çelik, “Alaplı İlçesi Gümeli Beldesinde arıcılıkla uğraşan 20 çiftçimize kişi başı 19 adet olmak üzere toplam 380 adet ballıklı, polen tuzaklı organik kovan dağıtımını 23 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirdik. Projeden faydalanan çiftçilerimize 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren 10 iş günü süreyle arıcılık konusunda teorik eğitimler verilmiş, 2014 Haziran ayında a uygulamalı eğitimler verilmiştir." diye konuştu.

60 KİLOLUK ORGANİK PETEK

Proje kapsamında Tarım Bakanlığı'nın 2015 yılı için tahsis ettiği ödenek ile 60 Kg organik petek alımı yapıldığını söyleyen Çelik, “Arıcılarımızın ihtiyacının tamamını karşılayamayacak olsa da bir arıcımıza 3 kg olmak üzere organik petek dağıtımı yapılmıştır. Balın değerinin daha büyük önem kazandığı günümüzde siz üreticilerinde organik bal üretimini arttırmak için çağdaş uygulamaları arıcılar birliği ile koordineli şekilde yürütebilirsiniz diyerek katılımcılara teşekkür ederim." dedi.