Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı personeller, merkeze bağlı Doğutepe köyünde çiftçilerle bir araya gelerek, organik tarım hakkında bilgi verdi. Ayrıca,toprak işleme, toprak analizi, desteklemeler ve organik tarım gibi birçok konuda çiftçiler bilgilendirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, “Tarımsal üretimde amaç; mümkün olan en yüksek verimi ve en kaliteli ürünü elde etmektir. Bu amaca ulaşmak için en etkili faktör, dengeli ve düzenli gübreleme yapmaktır. Bu ise ancak 'toprak analizi' ile mümkündür. Toprak analizi ile üretim yapılacak toprakta bitkinin büyümesini ve gelişmesini sağlayacak besin maddelerinin eksiklikleri belirlenir. Analiz sonucuna göre hangi gübreden ne kadar, ne zaman ve nasıl verileceği tespit edilir" diye konuştu.

Engin, şunları kaydetti:

"Organik tarım, tarımsal ilaç, suni gübre, hormon, antibiyotik ve zararlı gıda katkı maddeleri gibi uygulamaları yasaklayan, üretimden tüketime her aşaması kontrollü, doğal kaynakların en iyi şekilde kullanarak sağlıklı tarımsal ürünler üretilmesini sağlayan bir tarım sistemidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ağrı Tarım İl Müdürlüğü