Tufanbeyli Kaymakamı Adem BAŞOĞLU, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi ERGÜ, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik personelinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya İlçe Müdürü Saffet GİRAY, Ziraat Odası Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen ERGÜN, Tufanbeyli'nin mevcut tarımı ve hayvancılığı konusunda bilgilendirme ve sunum yaptıktan sonra Tufanbeyli Kaymakamı Adem BAŞOĞLU, kısaca Tufanbeyli sorunları ve özellikle tarımsal konulardaki düşüncelerini ifade etti. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü A. Tevfik DEMİRALP, Kırsal Kalkınma Destekleri ve özellikle Genç Çitçilere verilecek olan 30.000 TL hibe desteği konusunda bilgilendirme ve sunum yaptı. Toplantının son bölümünde İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik elemanlarınca çiftçilerden gelen tarım ve hayvancılık ile ilgili sorun ve sorulara cevaplar verilip çiftçilerin sorunları dinlenerek, çözümleri konusunda tespitler yapıldı. Sorunların çözümünde diğer kurumları ilgilendiren sorunlar hakkında da notlar alınarak ilgili kurumlara iletilmek ve takibi yapılmak üzere kayıtlar tutuldu. Tüm sorunlar karşılıklı konuşulup tartışıldıktan sonra toplantı sonlandırıldı.

İlçe toplantılarının 12.'ncisi Yumurtalık İlçesinde düzenlendi. Toplantıya Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen ERGÜN, KKÖ Şube Müdürü adına Nilay ARTOK, İlçe Müdürü Faruk AYYILDIZ, Birlik Başkanları ve yöneticileri, Ziraat Odası yöneticileri, İl Müdürlüğümüz teknik personeli, Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTV Şube Müdürü Birsen ERGÜN, toplantının amacı ve hedefleri konusunda bilgiler verdikten sonra Yumurtalık'ın mevcut tarımsal potansiyeli hakkında sunum yaptı. Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından Nilay ARTOK özellikle genç çiftçilere verilecek 30 bin TL hibe desteği ve diğer destekler konusunda bilgilendirmede bulundu.

Karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri karşılıklı soru ve cevaplar şeklinde görüşülerek, Şube Müdürleri ve Teknik Personel tarafından gerekli notlar alındı.

İlçe toplantılarının 13.'ncüsü Feke İlçesi Belediye Kültür Salonunda düzenlendi. İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya KTV Şube Müdürü Birsen ERGÜN, KKÖ Şube Müdürü A. Tevfik DEMİRALP, İlçe Müdürü Hakkı SARIOĞLAN, Birlik Başkanları ve yöneticileri, Ziraat Odası yöneticileri, İl Müdürlüğümüz teknik personeli, Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

FEKE İLÇESİNDE SULANMAYAN ALAN KALMAYACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT, “Kırsal ve kentsel alanlar arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması için ilk hedefimiz; bilime, teknolojiye ve bilgiye dayalı bir ekonomi oluşturmaktır. Kısaca bilgi topluluğu olarak Adana'da bazı farkındalıklar ve değişiklikler yapmalıyız. Tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma ile ilgili çalışmalar ve alınan kararları diğer ilgili kuruluşlarla paylaşıp takipçisi olacağız. 2000 yıllarında AR-GE'ye ayrılan bütçe % 0,6 civarında iken bugün bu oran % 3 civarına yükselmiştir. Bu bağlamda Feke'de tarım alanlarının sulanması ve yeni projeler için var gücümüzle çalışacağız. Feke ilçesinde sulanmayan alan kalmaması için geomebran havuzların yapılmasına ağırlık vereceğiz. Hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayarak ayrıca her yerleşim yerinin ekonomik ve sosyal olarak ivme kazanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Feke için küçükbaş hayvancılık, özellikle de keçi yetiştiriciliği ayrı bir önem arz etmekte olup, yerli gen kaynaklarımızın korunması ve geliştirilmesi çalışmalarında gereken katkıyı sunacağız. Bütün bu çalışmalar için öncelik taşıyan yatırım alanlarını belirleyeceğiz ve konunun takipçisi olacağız" dedi.

KTV Şube Müdürü Birsen ERGÜN, Feke'nin mevcut tarımsal potansiyeli hakkında bilgilendirme yaparak sunum yaptı. Daha sonra KKÖ Şube Müdürü A. Tevfik DEMİRALP, Kırsal Kalkınma Destekleri ve özellikle Genç Çiftçilere verilecek 30.000 TL hibe desteği konusunda bilgilendirmede bulundu.

Karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ile karşılıklı soru ve cevaplar Şube Müdürleri ve Teknik Personel tarafından yerinde tartışılarak, çözüme kavuşturulması konusunda gerekli notlar alındı. Bu çalışma sonucunda İl genelinde bir çalıştay gerçekleştirileceği ve gerekli değerlendirmelerde bulunulacağı, bu suretle de ilimiz tarımının daha ileri seviyelere taşınmasının hedeflendiği belirtildi.

Toplantı sonunda muhtarlar ve çiftçiler, çiftçinin ayağına kadar gelerek sorunları dinleyip, böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yönetici ve Personellerine teşekkür ettiler.