Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Bakanlığımızca verilen hizmetlerden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmayı sağlayarak memnuniyetin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla Adana İl Müdürlüğümüz bünyesinde“Yeşil Masa" uygulaması başlatılmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, “Bu uygulama ile ilimizde bitkisel-hayvansal üretim yapan üreticilerimiz, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerimiz ile İl Müdürlüğümüz arasında hızlı-etkili ve sürekli bir bilgi ağı kurulması hedeflenmektedir. Yeşil Masa uygulamasında çiftçiler-üreticiler web ortamında, telefon aracılığı ile veya kuruma bizzat başvuruda bulanarak, talep, öneri ve şikayetlerini "Yeşil Masa"da görevli personellere iletecek, görevli uzman personellerimiz tarafından alınan talepler il ve ilçelerdeki konu uzmanlarına iletilecek ve en geç 5 işgünü içerisinde talep sahibine geri bildirimde bulunulacaktır. Süreç "Yeşil Masa" da görevli konu uzmanı tarafından kayıt altına alınarak bizzat yönetilecektir. Böylelikle, Yeşil Masa ile çözülmemiş sorun, değerlendirilmemiş talep ve öneri, işleme alınmamış şikayet, kurum girişinde karşılanmamış çiftçi kalmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yeşil Masa'ya başvuruda bulunmak isteyen çiftçiler, üreticiler, yeşilmasa.tarim.gov.tr internet adresinden, telefonla veya şahsen müracaat edebiliyorlar.