Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Bostan, Tarımsal İşletme Danışmanlığı'nın uygulamaya başlandığı 2016 yılından itibaren, elde edilen verilerin değerlendirilmesi ile karşılaşılan sorunlara teknik olarak nasıl çözüm bulunacağı hususunda bir sunum gerçekleştirdi.

Bostan, TİD kapsamında ilgili Tarımsal İşletme Danışmanlarının öncelikle tarımsal işletmelerin mevcut durumlarını tespit ederek işe başlamaları gerektiğini ve işletme sahiplerinin tarımsal üretimde karşılaştıkları sorunları ve bu sorunları ortaya çıkaran nedenleri belirleyerek, sorunun çözümüne katkı sağlayabileceklerine vurgu yaptı.

Toplantıda konuşan Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, “Bakanlık tarafından uygulamaya konulan 'işletme bazlı' bu yeni çalışma modelinin teşkilatımızın daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacaktır. Elimizdeki bu dinamik yapıdaki teknik ve sağlık personelinin tarımsal işletmelerin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanabilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.