Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Saimbeyli ilçesinde düzenlenen Sürü Yönetim Elemanı Benim Kursu' yapılan sertifika dağıtım töreniyle tamamlandı. Kursa, 81 kursiyer katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, “Tarım ülke ekonomisinin lokomotifidir. Tarım ve hayvancılık ülkemizin vazgeçilmezidir. Bakanlığımız bu iki sektörün gelişmesine büyük katkılar sunmakta, büyük destekler vermektedir" diye konuştu.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, İŞ-KUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında sürü yönetimi eğitimleri verildiğini aktaran Tekin, “Bu protokol kapsamında ilimizde de muhtelif ilçelerimizde sürü yönetim elemanı eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımız, bu eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan kişileri istihdam eden 250 baş ve üzeri anaç küçükbaş (koyun-keçi) hayvan işletmelerine yıllık 5 bin TL hayvancılık desteklemesi yapmaktadır. Bunun yanında belge sahibi kişilere de çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelik tanımaktadır" ifadesini kullandı.

Kursiyerlere sertifikaları dağıtılmasının ardından program sona erdi.

Kaynak: Adana Tarım İl Müdürlüğü