Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 'Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı' kapsamında, İmamoğlu ilçesinde “Sulama Eğitim" düzenledi. Eğitim programında, sulama yöntemleri ile damla sulamada dikkat edilecek hususlar hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Üreticilerin çeşitli konularda karşılaştıkları sorunlar için çözüm önerileri sunduğu eğitim programı ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü açıklama yayımladı:

DSİ tarafından yürütülen Yedigöze Barajı İmamoğlu Sulama Projesi ile İlimiz İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde toplam 75 bin hektar tarım alanının sulamaya açılması planlanmaktadır. Sulu tarıma geçişle birlikte bölgede tarımsal yapı ve üretim deseni büyük ölçüde değişecektir."

Açıklamanın devamında, şu ifadeler yer aldı:

“Bu doğrultuda Müdürlüğümüz, Yedigöze Sulama Sahası içerisinde faaliyet gösteren çiftçilerimizin sulu tarıma geçişle birlikte değişen ve gelişen tarımsal yapıdan en iyi şekilde faydalanmalarını hedeflemektedir. Ayrıca bu bölgede üretim yapan çiftçilerimizin doğru teknikler uygulayarak, hem çevreci hem de karlılık oranı yüksek üretim yapabilmelerini sağlamak için çalışmalar yürütülmektedir. Yapılan bu çalışmalar arasında, 'çiftçilerimizin tarımsal üretim eğilimlerinin tespiti', 'sulu tarıma uygun ürün deseni oluşturma, sulu tarım öncesi ve sulu tarıma geçilmesinden sonra sosyo-ekonomik yapıdaki değişimlerin incelenmesi ile doğru sulama teknikleri' ve 'su kaynaklarının etkin kullanımı' gibi konular başta olmak üzere çeşitli konularda çiftçi eğitimi çalışmaları yer almaktadır."

Kaynak: Adana Tarım İl Müdürlüğü