Sertifika törenine Honaz Kaymakamı Zafer ÖZ, Honaz Belediye Başkanı Turgut DEVECİOĞLU, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz ERKAYA, İlçe Daire Amirleri ile Güney Ege Kalkınma Ajansı adına Emrah BALKAN, Honaz Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Kasım İNCEKARA, Honaz Mahalle Muhtarları, kursiyerler katıldı.

İlçe Müdürlüğünce, ilçede bulunan Gıda Satış ve Toplu Tüketim İşletmelerine yılda en az bir kere denetimler yapılmakta, yapılan denetimlerde 5996 Sayılı Kanun Uyarınca Mevzuata uygunluğu denetlemektedir. Bu denetimler esnasında mevzuata aykırı durumlar tespit edilerek, gerekli düzeltici faaliyetleri uygulatmak ve vatandaşların Güvenilir Gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla belirlenen eksikliklerin giderilmesi amacıyla toplu bir çalışma gereği duyulmuştur. Honaz İlçesinde bulunan 340 adet kayıtlı satış ve toplu tüketim işletmelerinin Mevzuata uyum düzeyini artırmak adına GEKA ya proje teklifi sunulmuş olup, sunulan proje kabul görerek eğitim çalışmaları yapıldı.

19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında ilçemizdeki işletmeleri Büfe, Market, Kahvehane, Lokanta, Yemekhane ve Kasap gibi birçok farklı işletme grubundaki vatandaşlara eğitimler verildi. Eğitim süresinde 250 katılımcıya yaptıkları işlerle ilgili Gıda Mevzuatı Kanun ve Uygulamaları, İş Güvenliği, Hijyen ile İlgili Bilgiler, HACCP – İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgileri hakkında eğitim verildi.

Konuşmaların ardından 250 kursiyere sertifikaların dağıtılmasıyla tören sona erdi.

TARIMDAN HABER