Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden firmalardan biri olan Yeşim Tekstil’in Kadın ve Çocuk Kulübü ile Uludağ Soroptimist Kulübü, Yeşimli kadın çalışanların sağlık, hukuk ve aile/kişisel gelişim gibi konularda farkındalığını arttırmak amacıyla, 2013’ten bu yana “Kelebeğin Dünyası” projesini sürdürüyor.

Kasım 2015’te ikinci yılını tamamlayan projeye TEGV de dahil olmuş ve bir yandan Yeşimli kadınlar için yapılan eğitimler ve danışmanlıklar devam ederken, bir yandan da TEGV Bursa Öğrenim Birimi’ne çocuğunu götüren annelere yönelik “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” adıyla 6 aylık yeni bir sertifika programı yürütülmeye başlanmıştı. Sertifika programı kapsamında 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da Uludağ Soroptimist Kulübü üyesi meslek sahibi kadınlar ve Yeşimli yöneticiler, TEGV annelerine çeşitli konularda eğitim verdi.

TEGV’in Hürriyet Mahallesi’ndeki öğrenim biriminde verilen eğitimler, annelerin çocuklarını etkinliklere bırakmasının ardından gerçekleştiriliyor. Böylelikle anneler çocuklarını beklerken harcadıkları zamanı, eğitimlerle değerlendirerek kişisel gelişimleri için önemli bir fırsat yakalamış oluyor. 2018-2019 dönemini kapsayan programın dördüncü yılı, Psikolog Sezgin Şentürk’ün “Çocukların Davranışlarını Anlamak” isimli eğitimi ile sona erdi. Şentürk’ün sunumunun ardından, programa katılan tüm katılımcılara sertifikalarının takdim edildiği törene geçildi. TEGV Bursa Öğrenim Birimi’nde gerçekleştirilen törene TEGV’li annelerin yanı sıra, TEGV Bursa Öğrenim Birimi Yöneticisi Olgun Ballı, Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, Uludağ Soroptimist Kulübü Başkan Yardımcısı Özce Öztürk Boğa ve kulüp üyeleri katıldı.

Törende konuşan Dilek Cesur, Kelebeğin Dünyası projesinin ikinci aşamasında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nı da yanlarına alarak hayata geçirdikleri “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” programı kapsamında 2018 - 2019 döneminde alanında uzman 23 konuşmacı tarafından 66 saat ücretsiz eğitim verilerek 80 kadına ulaşıldığını belirtti. Böylece 2015 yılından bu yana devam eden programda 4 yılın sonunda alanında uzman 76 konuşmacı tarafından 256 anneye 222 saat ücretsiz eğitim verildiğini dile getiren Cesur, “Bugün, eğitim alan annelerimize sertifikalarını takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum’ programı kapsamında yaptığımız söyleşiler, hem söyleşileri yapan Yeşimli yöneticiler hem de kulüp üyeleri için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. TEGV’deki annelerimizin minnet dolu geri dönüşleri bizi her zaman daha iyisini yapma konusunda teşvik etti. Hem kadınlara değer katan başarılı bir iş çıkardığımız, hem de bireysel anlamda büyük mutluluk yaşadığımız projemiz için iş birliğimizin devamını diliyorum” diye konuştu. 

Çok güzel bir proje ortaklığına imza attıklarını ifade eden Özce Öztürk Boğa da “TEGV sayesinde annelere ulaştık ve Yeşim sayesinde de onlarla irtibata geçme şansı bulduk. Böylece ilgili annelere kulübümüz aracılığı ile katkı sağlama imkânı elde ettik. Gerek eğitimsel faaliyetlerle gerek birebir etkileşimlerimizle güzel bir birliktelik gerçekleştirdik. Projedeki 4. yılımızın ardından söz konusu iş birliğimizin bundan sonra da artarak sürmesini diliyoruz. Şartları daha da geliştirmek adına yapılması gereken tüm çalışmayı bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TEGV Bursa Öğrenim Birimi Yöneticisi Olgun Ballı da söz konusu programla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Projenin sloganı ’Kadın Değişirse Toplum Değişir’ ve TEGV’in sloganı ‘Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir’ birbiri ile mükemmel örtüşüyor. Bu iki slogan bile iş birliğimizin anlamını ifade etmekte. ‘Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum’ programından herkes çok memnun kaldı. En güzeli de bu bilinçlendirme çalışmaları devam ettikçe toplumumuz, çocuklarımız ve geleceğimiz için her şey çok daha güzel olacak. Bu örnek iş birliğinden dolayı Yeşim Tekstil ve Uludağ Soroptimist Kulübü’ne TEGV adına bir kez daha teşekkür ediyorum. İş birliğimizin artarak ve Türkiye genelinde yaygınlaşarak devamını gönülden diliyoruz.”

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan TEGV’li annelere sertifikaları takdim edildi. Eğitimlere en çok katılım gösteren Sevilay Gün, Fatma Oruçoğlu ve Remziye Güvercin’e de hediyeleri verildi.