May Agro'nun yüzde 35'i Güney Afrika merkezli yatırım kuruluşu Zeder'in global tohumculuk şirketi Zaad Holdings Limited'e (Zaad)'a satıldı.

Zaad, tohumculuk sektöründe sahip olduğu Agricol, Bakker Brothers, Klein Karoo Seed Marketing şirketleri ile Afrika ve Avrupa kıtalarında kurduğu tohum odaklı güçlü Ar-Ge, üretim ve dağıtım altyapısı ile tanınıyor.

MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yormazoğlu, “Bu ortaklık ile Zaad ve MAY Tohum dünya tohum pazarında daha güçlü rekabet edecek bir global yapı oluşturuyor, uluslararası piyasada daha güçlü ve rekabetçi olacak, ülkemizin tohum ihracatı potansiyelini daha da artıracağız. Türkiye'ye yabancı sermaye yatırımı getirerek şirketimize ve ülkemize uluslararası alanda gösterilen güven ve itibarın bir parçası olmaktan gururluyuz" dedi.

Zaad Holdings Limited CEO'su Antonie Jacobs da, "Zaad'ın bu yeni pazarlara odaklanma amaçlı olarak yaptığı yatırım konusunda çok heyecanlıyız. Artık gerçek anlamda global bir tohum şirketi olduğumuzu da memnuniyetle belirtebilirim" diye konuştu.

May Agro, Türkiye'nin üretimde sıkıntılı olduğu özellikle yerli ayçiçeği, mısır, pamuk ve sebze tohumlarında önemli bir üretici konumunda.

TARIMDAN HABER