"Firmamızın isme aslında Valmont" diyerek sözlerine başlayan Türkiye Satış Müdürü Burak Gelegen, "Valley ise markamız 1946 yılında kurulmuş bir firmayız. Patentli üretime başlıyor. Ardından patent bitince sulama sistemi tüm dünyaya yayılıyor.

YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞMÜYORUZ

Birçok firma üretime başlıyor. Dünya pazarında yılda 20 bin makine üretiliyor. Bunların en fazlasını ise Valley olarak biz üretiyoruz. Yılda 10 bin makine üretimi yapıyoruz. Pazar payımız yüzde 52'nin civarında. Yüzde 50'nin altına hiç düşmedik. Türkiye'de ise en büyük müşterimiz devlet. 8 yıldır ben bu firmadayım. 300'ün üzerinde pivot sulama sistemleri kurduk. 150 tanesi bu sene kuruldu. Türkiye'nin hemen hemen bütün büyük çiftliklerinde Valley pivot sulama sistemleri var" dedi.

3 AYDA 50 MAKİNE SATTIK

En büyük avantajlarının tecrübe olduğunu kaydeden Burak Gelegen, "Dünyanın en eski firmasıyız. Kaliteli ürün ürettiğimiz için insanlar bizleri tercih ediyor. 10 yıldır pazarda aktifiz. Sabancı'nın 1988 yılında aldığı makine hala Sarayköy'de çalışır durumda. Bu senede çok hızlı gidiyoruz. 2018 yılının 4'üncü ayına yaklaştık ve sattığımız makine sayısı 50 civarında" sözlerini kullandı.

TARIMDANHABER