Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından oluşturulan tarım marketler zincirinin Kayseri Merkezdeki açılışına; Ak Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Milletvekili adayı İsmail Emrah Karayel, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, üyeler İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyeler Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ,Tarımsal Sulama Birlikleri ve Ziraat Oda Başkanları, çiftçiler ve diğer yetkililer katıldılar.

YENİ ATILIMLARIN GAYRETİNDEYİZ

Açılışta konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şunları kaydetti: "Kayseri Şeker Fabrikası ile birlikte Kayseri Pancar Kooperatifi de yeni atılımlar içerisinde büyük gayret gösteriyor. Bildiğiniz gibi geçen hafta Şarkışla'da yine bir açılış merasimini beraber icra etmiştik. Şarkışla Bölge Hizmet Binasının yanında Tarım Market açılışını da gerçekleştirdik.

ÇİFTÇİNİN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Kayseri merkezdeki Tarım Marketimizi pancar kooperatifimizin merkez mağazası nezdinde açıyoruz. Tarım Market yani mağazacılık uygulaması zaten bizde vardı ama bu işin biraz daha geliştirilmesi, çiftçimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir hale getirebilmesi gerekiyordu. Bu anlayış ile Tarım Market olarak çiftçilerimizin hizmetine sunuldu.

BİR BİRİNİ TAMAMLAYAN YATIRIMLAR

Tarım market uygulamasını tek başına düşünmemek lazım. Kayseri Şeker Fabrikası da geçen haftadan itibaren hem Boğazlıyan hem Şarkışla'da Lisanslı Depoculuk ile ilgili temeller attı ve bu temel atma işlemleri de devam edecek. Develi ve yine Gömeç tarafında bayramdan sonra Lisanslı Depo temeli atılacak. Böylece Lisanslı Depo 100 bin tonu bulmuş olacak.

Lisanslı Depo çiftçinin ürününü doğru değerlendirilmesi ve ürününden daha fazla gelir sağlaması amacıyla düşünülen bir modeldir. Tarım Market de çiftçinin girdilerini sağlayan, makine, teçhizat, giderlerini karşılayan bütün çiftçilik faaliyetleri ile ilgili iğneden ipliğe bütün girdilerine katkı sağlayan bir uygulamadır.

HİZMET TEK AYAKLI OLMAYACAK

Tarım Market girdiler ile, Lisanslı Depoculuk ise çiftçinin ürünlerinin doğru değerlendirilmesi, kar sağlaması konusunda hizmet verecek. Hizmet tek ayaklı olduğunda çiftçinin işlerinde, gelirinde bir aksama meydana gelir. Bu yüzden Tarım Market ve Lisanlı Depoculuk beraber yapılmak zorunda idi. İnşallah Tarım Market çiftçimize beklediği hizmeti verir ve zamanında, uygun fiyatlar ile avantaj sağlar. Asıl olan çiftçimizin kimseye muhtaç olmamasıdır.

Tarım marketlerimizde kalite, zaman, fiyat uygunluğu bizim hassasiyetimizdir ve bu şekilde devam edecek. İnşallah diğer bölgelerimizde de Bölge Müdürlükleri ile beraber Tarım Marketler açılacak ve o bölgelerdeki çiftçilerimize de hizmet verecek.

Kayseri Pancar Kooperatifi'nin 80 bin ortağı olmasına rağmen bunlardan yaklaşık 12-13 bin kişi pancar ekimi yapıyor. Onun dışında yine bir bu kadar aktif çiftçilik faaliyetini yürüten ortaklarımız var diğer ürünler konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Pancar kooperatifiyiz diye sadece pancar ekenlere hizmet veririz diye bir anlayışımız yok. Bütün tarım faaliyeti yürüten ortaklarımıza hizmet verme anlayışımız var. Tarım Market uygulamamızın temel sebeplerinden biri budur. Tarım Market'in tüm çiftçi ve pancar ekicilerine hayır getirmesini diliyorum dedi.

Açılışta yapılan dua ve kurban kesiminden sonra çiftçilerle birlikte tarım marketteki ürünlerin tanıtımı yapıldı.