Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Bülent Akça, beraberindeki heyetle birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama'yı ziyaret etti. Akça, ziyarette Tarım Kredi Yem'in 2017 yılı hedefleri hakkında bilgi verirken, Eylül ayı itibariyle 2016 yılı toplam satışını geçtiklerini kaydetti.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin web sayfasında yer alan haberde, Tarım Kredi Yem'in satış rakamlarının Türkiye'deki toplam payı ve 2017 yılı satış rakamları hakkında ise bir bilgiye yer verilmedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama, ziyarette yaptığı konuşmada Tarım Kredi Yem'in çiftçi dostu stratejiler uygulayarak 2016 yılında her zaman üreticinin yanında yer aldığını söyledi. Çiftçinin girdi maliyetlerini düşürürken önemli başarılara da imza atıldığını vurgulayan Karayama, temel önceliklerinin karlılık olmadığını söyledi.

TK Yem'in 2017 yılı içinde 4 yeni fabrika yatırımı yapacağını ifade eden Karayama, bu yatırımlarla hem üretim kapasitesinin artacağını hem de yeni teknolojilerle maliyetlerini azaltacağını dile getirdi. Karayama, "TK Yem'in 2016 yılı İSO ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde 278. sıradan 204'e yükselmesi de bakış açısındaki değişimin göstergesidir. 2017 yılı için de ilk 120 kuruluş arasına girme hedefine doğru kararlı şekilde yürüyecektir" dedi.