Kayseri Şeker, 80 bin üyesi ve on bin sözleşmeli pancar ekimi yapan pancar çiftçisine daha iyi hizmet vermek amacıyla 2015 yılı yatırım programlarına alınan “Şeker Tarım Marketler zincirinin ilk halkasının temel atma törenini Şarkışla'da gerçekleştirdi.

Şarkışla İlçesindeki temel atma törenine Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyeler Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü: İsmet Aksoy ve diğer yetkililerle davetliler katıldı.

Törende konuşan Şarkışla Kaymakamı Davut Gül; Yatırımların İlçeye hayırlı olması dilek ve temennilerini ileterek yatırımların devamını talep etti.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Kayseri Şeker A.Ş. yönetimine teşekkür etti. Oğuz, “Şarkışla Hükümet konağı yapımı için Kayseri Şeker'den takas talep edilmişti. Sonunda anlaşma sağlandı ve İlçeye böyle bir yatırımın da gelmesine katkı sağlandı. Kayseri Şeker'in başarısını tebrik ediyorum. Sizin ürünlerinizde Bizim sevgimizde kota yok” dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, törende yaptığı konuşmada, yağışların bereketinin çiftçiye ürünlere yansıdığını dikkat çekerek, “sadece doğaya değil Kayseri Şeker'e de bahar geldi. Kayseri Şeker'in sıkıntılı, buhranlı günleri geride kaldı. Kış günlerini geride bıraktı. Şimdi Kayseri şeker bahar günlerini yaşıyor. Kayseri Şeker, çiftçilere ekim, söküm ile ilgili verdiği sözleri zaten yerine getiriyor. Artık yeni yatırım hamlesi zamanı gelmiştir. Bu nedenle Kayseri Şeker'e bahar geldi diyorum. Bu yatırım hamlesini Şarkışla'dan başlatıyoruz. Bu yatırımlardan diğer bölgelerimiz de nasibini alacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, butona basarak temele ilk harcı birlikte koydular. Öte yandan Kayseri Şeker yeni yatırımlarla küspeye giden şeker zayiatını da azaltmayı hedefliyor ve 61 Kampanya dönemine büyük yatırımlar ve yeniliklerle hazırlanıyor.

1955 yılından beri üretim yapan Kayseri Şeker Fabrikası üretim tesislerinde her yıl Kampanya dönemi dışında tadilat, tamirat ve yenileme çalışmaları yapılmakta olup 2015 yılında kampanya sonunda üretim ömrünü tamamlayan bazı ünitelerle ilgili olarak başlatılan inşaat ve makine yenileme çalışmaları yoğun bir tempo ile devam ediyor.

Öncelikle, Kayseri Şeker'e bağlı Pankent, Panpa, Panpet ve Güneş Enerji şirketlerini, Kayseri organize sanayiindeki Pankent fabrikası yanındaki hizmet binasında bir araya getiren Kayseri Şeker, Şarkışla'ya başlattığı Şeker Market ve Bölge Müdürlüğü hizmet binası inşaat çalışmalarının da 61.kampanya dönemine yetiştirilmesine çalışıldığı belirtildi.