Kayseri İli, Sivas ve Yozgat'ın bir kısmı Kırşehir'in ve Nevşehir'in bazı ilçe ve köylerinde olmak üzere çok geniş bir alanda 79 bin çiftçiye hizmet vermekte olan, Kayseri Şeker'in bütün bu bölge çiftçisini temsil eden çiftçilerden oluşan Çiftçi Meclisi, 23 Aralık 2014 Salı günü Kayseri Şeker Fabrikasında toplanıp Şeker Kurulunun 19 Aralık 2014 tarihinde gönderdiği yazıda belirtilen Kayseri Şeker'in 311.400 ton olan A Kotasını 310.000 tona düşürmüştü.

PEŞİNİ BIRAKMADILAR

Kayseri şeker Yöneticileri ve çiftçisi düşürülen kotasının peşine düşerek Şeker Kurumuna ziyaretler gerçekleştirdi ve aynı zamanda da üretmeye devam etti. Yapılan çalışmalar, gayretler neticesini verdi ve Kayseri Şeker Fabrikasının Şeker kotası 12.700 ton artırıldı. Şeker Kotasının artışı çiftçiler için çifte bayram yaşamasına vesile oldu.

Kayseri Şeker Çiftçi Meclisinin 12 Bölgeden katılan 200 temsilcisi, Kayseri pancar Kooperatifi ve Kayseri şeker Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür Yardımcıları, Bölge Müdürleri ve ziraat teşkilatı tam kadro katıldılar.

Çiftçi Meclisinde konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli Kayseri şeker Fabrikası Pancar ekim alanları ve yeni yatırımlar hakkında Çiftçi meclisini bilgilendirdi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti; "Çiftçi Meclisimiz 2014 yılı sonunda toplanarak Kayseri Şeker'in 1400 ton şeker kotası alınması ile ilgili deklarasyon yayınlandı. Çiftçi Temsilcilerimiz Şeker Kurumunu ziyaret ederek Şeker Pancarı üretme taleplerini iletmişlerdi.Yetkililer bu sene yapacak bir şey olmadığı belirtilmişti.

TOPRAKTAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Bu sene 2 Milyon 160 bin ton pancar ekimi yaptık Cenab-ı hak bereket veriyor. şimdi topraktan bereket fışkırıyor. Yapılan tahminlere göre 2 Milyon 350 bin ton pancar çıkıyor. Daha çok çıkmasını diliyoruz.

Geçen sene kotasını dolduramayan şirketlerin eksik kotasından dolayı kotamızın artmasını bekliyorduk ve Türk Şeker Kurumu Kayseri Şeker'in kotasını 12.700 ton şeker kotramızı artırdı.

YÜZDE 4 ARTTI

12.700 ton ve 6800 ton B kotamızın artışı ile birlikte toplan 19.500 ton şeker kotası artışı verildi . Bu A Kotası için 80 bin ton pancara tekabül ediyor B Kotası ile birlikte 130 bin ton pancara tekabül ediyor. Yüzde 4'lük bir artış Bu çiftçimizin ortaya koymuş olduğu birlik beraberlik ve samimi gayretlerin bir ürünüdür"