Albayrak'a komik bir fiyata satılan Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarında çalışan şeker işçilerinin her biri bir tarafa dağıtıldı. Taşeron işçiler, özelleştirme şartnamesinde çalışma şartı bulunmasına rağmen işten çıkarılırken, emekliliği gelmeyen kadrolu şeker işçilerinin bir bölümü 4/B kapsamında kamuya başvururken, bir bölümü de diğer şeker fabrikalarına tayinlerini istedi. Geri kalanlar da emekli edildi. Erzincan Şeker Fabrikasında sadece emekliliğini hak etmiş 20 şeker işçisi ile anlaşma yapıldı.

Erzincan Şeker Fabrikası'nda 27 yıldır çalışan Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Bulut, anlamlı bir veda mesajı yayınlayarak bütün çalışma arkadaşlarından helallik istedi. Veda mesajında, fabrikayı alan Albayrak firmasının bir telefonla şartnameyi hallettiğini belirten Bulut, “Önemli değil. Hani derler ya zengin olmadık ki fakirlikten korkalım. Bu yapılanları görünce sadece şunu diyorum; iyi ki ölüm var" dedi.

Bulut, veda mesajında şunları dile getirdi.

Değerli arkadaşlar, 1991 yılında sporcu olarak işe başladığım şeker sanayide 2006 yılında Şeker- İş Sendikası'nda İdari Sekreter, 2010 yılında Şube Başkanlığı, 2013 yılında tekrar Şube Başkanlığı, 2017 yılında İl Temsilciliği olarak devam etmekte iken fabrikalarımızın özelleştirilmesi nedeni ile ayrılmak zorunda kaldık.

Bu süreçte iyi kötü birçok hadiseler yaşandı. Ben ve ekibim adına ve bizlere destek veren tüm üyelerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Tabi böyle neticelenmesini istemezdik fakat gerek 2007'de gerek 2012'de iki kez özelleştirmeyi durdurabildik.

UYUMA NUMARASI YAPANLARI UYANDIRAMADIK!

Hep şunu iddia ettik, bu fabrikalar böyle satılırsa birçoğu çok vakit geçmeden kapanır. Bizim ilimizdeki fabrika küçük ölçekli Doğu'daki birçok fabrika İç Anadolu'daki büyük fabrikalarla serbest piyasa şartlarında mücadele edemez dedik. Fakat anlatamadık veya da anlamak işlerine gelmedi. Bir büyüğümüzün de dediği gibi; uyuyanı uyandırırsınız fakat uyuma numarası yapanı bir türlü uyandıramazsınız.

Şimdi bizimki de böyle bir durum.

Neyse yaşayıp hep birlikte göreceğiz. Daha şimdiden Genel Müdürlük Erzurum'a kuruldu bile. Haa kimse yanlış anlamasın orası da çok gitmez ama duam inşallah biz yanılırız. Neyse birçok arkadaşımız tayin gitti, bir kısım arkadaşlarımız 4/B denilen çalışma sistemine geçti, bir kısım arkadaşımız da emekliliğe sevk edildi.

BİR TELEFONLA ŞARTNAMEYİ HALLETTİLER!

Taşeron arkadaşlarımızda işten çıkarıldı demeyeceğim, atıldı hem de satış şartnamesinde alan firma çalıştırmak mecburiyetinde yazmasına rağmen. Albayrak firması bir telefonla şartnameyi halletti. Önemli değil hani derler ya zengin olmadık ki fakirlikten korkalım. Bu yapılanları görünce sadece şunu diyorum İYİ Kİ ÖLÜM VAR!

Filmin sonunu hep beraber ömrümüz yeterse göreceğiz. Fabrikasına sahip çıkamayan Erzincanlı hani diyorlar ya Erzincan diyince bir can birde Erzincan çıkıyor içimden. Gerçekten çok üzücü bizler için şeker sanayi çiftçiye, esnafa, köylüye, devletin gülen yüzü idi.

Değerli dostlarım şeker sanayi ve sendikası bizler için bir dava haline gelmiştir. Belki görevimiz bitmiş olabilir ama her zaman takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün arkadaşlarımızdan çalışanlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Bizimde varsa helal olsun diyorum saygılarımla."

TARIMDANHABER