Cumhurbaşkanı danışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber'de yayınlanan bir programda şeker fabrikalarının özelleştirme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döneceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Bulut, şunları kaydetmişti: “Türkiye gerçek şeker yiyecekse, bu fabrikaların hayatta kalması gerekiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanımız asla böyle bir şeye izin vermez. Sayın Cumhurbaşkanımız 5 milyar dolarlık otoyol ihalesini nasıl durdurdu? Milletimizin yararına ise bu konuda da gerekli adımı atacaktır"

'SARAYDAN İPTAL SİNYALİ'

Sözcü gazetesi, Yiğit Bulut'un bu değerlendirmelerini 'Saraydan iptal sinyali' başlığı ile haber yaptı.

ÜNAL'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA!

Ancak daha sonra Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan bir açıklama geldi. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi üzerinden 'kara propaganda' oluşturulduğunu savunan Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şeker fabrikaları özelleştirilmesinde müdahalesinin olmayacağını söyledi. Ünal,“Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak" dedi. Ünal'ın Türkiye'nin stratejik kuruluşlarının başında gelen şeker fabrikalarının satışıyla ilgili olarak Cumhurbaşkaşkanı Erdoğan'ın müdahalesinin olmayacağını açıklaması anlamlı bulundu.

YİĞİT BULUT SÖZCÜ'NÜN HABERİNE TEPKİ GÖSTERDİ!

Ünal'ın bu açıklamalarının ardından bu sefer Cumhurbaşkanı danışmanı Yiğit Bulut, twitter hesabından yaptığı açıklama ile Sözcü gazetesinin kendisine dayandırarak yaptığı 'Saraydan iptal sinyali' haberine tepki göstererek, “Sizden tek ricam; Sözcü, Kanal D ve Doğan Grubu'nun fitne çıkarma amaçlı yayınlarına itibar etmeyin!"dedi.

CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIĞI MI VAR?

Ülkenin stratejik kuruluşlarının başında gelen şeker fabrikalarının satışı ile ilgili olarak iki önemli isimden kafa karıştırıcı açıklamaların arka arkaya gelmesi hükümet içinde ciddi bir görüş ayrılığının olduğunu gösteriyor.

TARIMDANHABER