Hak-İş eski Genel Başkanı ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, bürokratların hükümeti yanlış yönlendirdiğini belirterek, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıktı. Uslu, AK Parti milletvekilleri içinde şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepkisini ortaya koyan ilk milletvekili oldu. Ancak AK Parti'de Salim Uslu gibi düşünen birçok milletvekilinin olduğu kaydediliyor.

Konuyla ilgili BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Uslu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin istihdama ve üretime bir katkısının olmayacağının altını çizdi. 5 yıl üretim şartına da tepki gösteren Uslu, “5 yıl sonra ne olacak?” dedi.

Özelleştirmeyle birlikte istihdamın artacağı yönündeki iddialara da inanmadığını ifade eden Uslu, “Örneğin istihdam artacak diyorlar. Bana bir tane özelleştirilen işletme gösteremezler ki, işletmede işçi sayısı ve istihdam artmış olsun. Yok öyle bir şey” dedi.

Şeker fabrikalarının zarar ettiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Uslu, fabrikalardaki işlev ya da üreticilerden dolayı zarar etmediğini, zararın tamamen işletmecilikten kaynaklandığını bildirdi.

Uslu, “Fabrikaların içinde zarar edenler var ama onlar satış kapsamında değil. Satılan yerler, genelde kar edenler. Ben bürokratların hükümeti yanılttıklarını düşünüyorum.” Dedi.

Uslu, fabrikaların illa özelleştirilecekse işletmelerinin özelleştirilebileceğini ya da kooperatif modeli ile üreticiler ve çalışanların fabrikalara ortak yapılabileceğini kaydetti.

TARIMDANHABER