Son yıllarda kuraklık başta olmak üzere yaşanan olumsuzluklar nedeni ile artış eğilimi gösteren gıda fiyatları, ekonominin bir numaralı gündem maddesi oldu. Ramazan arifesi içerisinde olduğumuz bugünlerde, tüketici için müjdeli haberi Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis verdi. Mehmet Reis, “2015 yılında mahsulün bereketli olacağı beklentisiyle, Ramazan ayında kuru gıda ürünlerinde zam beklemediğimiz gibi, aksine yüzde 10'a varan bir düşüş öngörüyoruz” dedi.

Reis Gıda'da Ramazan ayı indirimi

34 yıldır sektörün lideri olarak, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ramazan ayı nedeniyle zam yapılmasının karşısında olduklarını kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı şunları söyledi:

Pirinç, kuru fasulye ve bulgur çeşitlerinde, Ramazan ayının öncesinde fiyatlar inişe geçti. Bu nedenle, Ramazan ayı boyunca, fiyat artışı olmayacaktır. Ayrıca, Ramazan ayına özel ve kumanyada yer alacak Reis ürünlerinde fiyat indirimi yaptık” dedi.

Bu yıl kuru gıdada, iç pazara yetecek kadar ürün var

Ekim ayından itibaren ülke genelinde yağan yağışların tarımsal üretime olumlu yansıdığını ifade eden Mehmet Reis, “Araştırmalarımız neticesinde, çiftçimizden sevindirici haberler aldık. Hububat üretiminde, yüzde 15 civarında bir artış olacağı beklentisi bulunuyor. Nisan-Mayıs yağmurları da; çeltik, fasulye ve nohut ekimi için toprağı elverişli duruma getirmiştir" diye belirtti.

Buğday ve kırmızı mercimeğin tarlada hasadının başladığını anlatan Mehmet Reis, konuşmasına söyle devam etti: “Buğday ve kırmızı mercimekte fiyatlar düşüyor. Nohut, fasulye, çeltik (pirinç) ürünlerinin hasadı ise, Ağustos - Eylül aylarında yapılacak. Bu ürünlerde de, iyi bir rekolte bekliyoruz” dedi.

Ramazan kumanyası paketlerine konulan 'hileli ürünlere' dikkat

Ramazan ayı ile birlikte gündeme gelen 'Ramazan kumanyası paketleri' konusunda hayırsever vatandaşları uyaran Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: Kalite ve standardı çok düşük ayrıca ithal ve pişmeyen eski mahsul ürünler ne yazık ki Ramazan kumanyası paketlerinde satışa sunulabilmektedir. Hayırsever vatandaşlarımıza tavsiyemiz; kumanya paketlerini almadan önce, içlerini kontrol etmeleridir. Ürün cinsinin ve menşeinin, doğru yazılıp yazılmadığına ve kalitesine bakmaları çok büyük önem arz ediyor. Maneviyat yüklü olan bu ayda yardım yaparken; evleriniz için satın aldığınız, mutfağınızda pişirdiğiniz ve güveninizi kazanmış markalı ürünleri tercih etmeniz ile hem sağlık açısından doğru bir adım atmış, hem de yaptığınız yardımın hakkını vermiş olursunuz. Ayrıca, kolilerinin içerisindeki ürünlerin gıda kodeksine uygunluğu, ilgili merciler tarafından kontrol edilmeli ve denetlenmelidir” şeklinde konuştu.