PepsiCo bünyesinde 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan Willemsen yeni görevinde, meşrubatlar, yiyecekler, besleyici gıdalar ve çay ortak girişimi dahil olmak üzere tüm global kategori gruplarına nezaret edecek ve ayrıca PepsiCo'nun dünya genelindeki franchise yönetimi işinden sorumlu olacak.

Hollanda'daki Nyenrode Üniversitesi ve ardından VU Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan Willemsen kariyerine 1990 yılında Hollanda süt ürünleri şirketi FrieslandCampina'da başladı. 1995'te PepsiCo Hollanda'da çalışmaya başlayan Willemsen, sonrasında Benelüks, Kuzey Avrupa ve Güneydoğu Avrupa'daki PepsiCo birimlerinin, PepsiCo Avrupa'nın ticari faaliyetlerinin ve son olarak da Pepsi Lipton ortak girişiminin sorumluluğunu üstlendi.

INSEAD'den İdari MBA derecesine sahip olan Willemsen, 2005 yılında Hollanda Gıda Endüstrisi Federasyonu'nun (FNLI) ilk yönetim kurulu başkanı oldu. Türkiye'de de görev alan Willemsen, görev aldığı sürede bir yatırım yeri olarak Türkiye'yi tanıtmak amacıyla Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın “Business Ambassadors” ekibinde yer almış, ABD'de yatırımcılara ülkemizde iş yapma olanaklarını anlatan bir dizi toplantılara iştirak etmişti. Bunlara ek olarak Türkiye – Hollanda ilişkilerinin 100. yıl kutlamalarına destek olan Willemsen, 2015 yılında Davos zirvesine de katılarak burada üst düzey Türk yetkililer ile de bir dizi temaslar gerçekleştirdi.