Bugün yapılan üç şeker fabrikasının ihalesi ile birlikte bugüne kadar toplam 9 şeker fabrikasının satışı gerçekleştirilirken geri kalan Muş, Alpullu ve Kastamonu şeker fabrikasının ihalesinin de birkaç gün içinde yapılması bekleniyor. Alıcı çıkmayan Elazığ ve Erzurum Şeker fabrikaları da Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı olmadan birleştirilerek Mayıs ayında yeniden satış ihalesi yapılacak. Özelleştirme İdaresi, böylelikle 14 şeker fabrikasını satmış olacak.

Afyon şeker fabrikasını 725 milyon liraya Doğuş Yiyecek, Burdur şeker fabrikasını 487 milyon liraya Erser-Sterk korsorsiyumu alırken, Elbistan şeker fabrikasını ise Mutlucan Tuz 297 milyon liraya aldı.

ELBİSTAN ŞEKER FABRİKASININ İHALESİNDE AÇIK ARTIRMA YAPILMADI

Elbistan Şeker Fabrikasının ihalesine 5 firma teklif verirken, açık artırma 297 milyon liradan başladı. Ancak açık artırmaya kalan 3 firma hiçbir artırım yapmadı. Iskur ve Kayseri Şeker ihaleden çekilince Elbistan Şeker Fabrikası 297 milyon liraya Mutlucan Tuz'da kaldı.

GAZETECİLER TEPKİLER ÜZERİNE İHALE SALONUNA ALINDI

İhale öncesinde Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu'nun talimatı ile basın mensuplarının ve milletvekillerinin ihale salonuna girişine izin verilmedi. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, demir parmaklıklara tırmanarak içeri girerken, basın mensupları da tepkiler üzerine salona alındı.

TARIMDANHABER