Ilgın, Alpullu, Yozgat ve Burdur şeker fabrikalarının satış ihalesi yapılmasına rağmen bu fabrikalar alıcılara devredilmedi. İhale Şartnamesine göre, devredilemeyen fabrikaların ihalelerinin iptal edilmesi gerekiyor. Ancak Özelleştirme İdaresi, alıcı firmaların teminatlarını Hazine'ye irat kaydetmemek için ihaleleri iptal etmiyor. Özelleştirme İdaresi, bu kararıyla alıcı firmaları korurken şaibe iddialarını da kuvvetlendiriyor.

Devredilmeyen şeker fabrikaları, TBMM KİT Komisyonu'nda şeker fabrikalarının 2015-2016 yılı raporlarının görüşülmesinde de gündeme geldi. Komisyon üyesi milletvekilleri Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu'ya, Ilgın, Burdur, Alpullu ve Yozgat şeker fabrikalarının 9 aydır neden alıcı firmalara devredilmediğini sordu.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, komisyon üyesi milletvekillerinin konuyla ilgili sorularına “4 tane şeker fabrikasının devri çeşitli nedenlerle 25 Aralık 2018 tarihine kadar ertelendi" demekle yetindi. Aksu'nun, söz konusu fabrikaların ertelenmesine neden olan 'çeşitli nedenlerin' ne olduğuna ilişkin milletvekillerine bir bilgi vermezken, kaçamak cevapla konuyu geçiştirmesi dikkat çekti.

TARIMDANHABER