Geçen yıl 1 milyar TL ciroya ulaşan Küçükbay, 5 kıtada 122 ülkeye ihracat yapıyor, 3'üncü kuşağın yönetimde yer almasıyla dinamizm kazanan şirket bu yıl için iddialı bir büyüme hedefliyor.

Sektörde 36 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve yemeklik yağ sektöründe iç pazarda yüzde 25'lik paya sahip olduklarını belirten Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Bu süre zarfında iç piyasa yanında Orkide'yi bir dünya markası haline getirdik. Şu an 5 kıtada, 122 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ayçiçek yağının yanı sıra zeytinyağı alanında da etkinliğimizi sürekli artırıyoruz. Birçok alandaki yatırımlarımız ile istihdamda ve ihracatta atağa kalktık. Orkide, Reka Bitkisel Yağları, Arı Yağ, Ekiz Yağ, pet şişe ve ambalaj üretimi yapan Papix Plastik, ABD'de üretim yapan Türkbay LLC, Japonya'da faaliyet gösteren Baharu Corparation ve son olarak Liman Gayrimenkul Yatırım şirketleri ile büyümemizi sürdürüyoruz" dedi.Yatırımlarıyla Türkiye ve İzmir ekonomisine büyük girdi sağladıklarını vurgulayan Küçükbay, “Orkide ile başlayan yolculuğumuz şimdi geniş bir alana yayıldı. Kuruluşumuzdan bu yana ülkemiz ve kentimiz adına başarılı izler bırakmaya çalışıyoruz. Ailemizin üçüncü kuşak temsilcilerinin de aramıza katılması, kuruluşumuza dinamizm sağladı. Tekirdağ Mu- Küçükbay, bu yıl yüzde 35 büyüme hedefliyor ratlı ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) hizmete giren tesislerimiz, kısa süre içerisinde gündeme gelecek yeni farklı yatırımlarımız ile sürdürülebilir bir büyüme hedefl iyoruz. Yeni yatırımlar, grubumuza daha büyük bir ivme katacak" diye konuştu.
Bugünlere Akif Küçükbay sayesinde ulaştık
Günlük 15 ton sıvı yağ üretim kapasitesi ile başlayan maratonun, günlük 600 ton üretim kapasitesine ulaştığını kaydeden Ahmet Küçükbay sözlerine şöyle devam etti: “Bugünlere kurucumuz ve onursal başkanımız Akif Küçükbay sayesinde geldik. Babamızı vefatının 11. yılında özlemle anıyoruz. Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Halil Küçükbay ile babamız Hacı Akif Küçükbay'ın ticaretteki dürüstlük ilkesi ve girişimci kişiliğini en büyük miras olarak aldık."
DÜNYA - İZMİR